Warme chocolade pudding

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Smeer 4 ovenvaste kleine bakvormpjes  in met wat gesmolten boter.
  • Rasp de chocolade en smelt de fijn geraspte chocolade met de boter au bain marie ( een pan met kokend water met daar boven hangend een schaal waarin de chocolade warm wordt) op een matig vuur. Niet roeren!
  • Voeg als de chocolade gesmolten is de boter en chocoladepasta toe, roer alles goed door en laat het iets afkoelen.
  • Scheid de eieren, klop de eidooiers samen met de suiker tot een romige massa. Klop de eiwitten in een goed ontvette schaal luchtig en bijna stijf.
  • Spatel het iets afgekoelde chocolademengsel door het eidooiermengsel samen met de bloem tot dit een mooi geheel is, spatel dan voorzichtig het stijf geslagen eiwit erdoor en vul de bakvormpjes. Zorg dat het eiwit goed gemengd is met de chocolade.
  • Bak de chocolade ‘pudding’ in het midden van de voorverwarmde oven in ± 12 minuten tot de bovenkant ‘gebakken’ en gaar is. Het midden van de chocolade cakejes blijft vloeibaar.
  • Serveer met wat lobbig geslagen room of creme fraîche en verse munt