Broccoli quiche

  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Doe de inhoud van 1 zakje hartige taartmix in een grote beslagkom, voeg het water, de zachte boter en één ei toe en kneed het met een mixer met kneedhaken of met een keukenmachine tot een soepel deeg. Laat dit afgedekt ± 30 minuten rusten.
  • Maak de vulling; snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze 5 minuten in kokend water met wat zout. Giet ze af.
  • Vet de quichevorm in met wat boter, bekleed de vorm met het deeg en druk het goed aan langs de randen.
  • Klop de resterende eieren los met de room en geraspte kaas, maak dit verder op smaak met vers gemalen peper.
  • Verdeel de goed uitgelekte broccoli over de bekleedde vorm, leg hier de plakjes ham tussen en schenk hier dan het losgeklopte eimengsel op.
  • Bak de broccoli quiche in het midden van de voorverwarmde oven in ± 45 minuten goudbruin en gaar.