Winnende recepten ‘Win een kookworkshop voor 2 personen’


Jammer genoeg is onze actie ‘Win een kookworkshop’ afgelopen.

Alle deelnemers willen we bedanken voor de inzendingen!

Hieronder vind je de 10 winnende recepten die we elk hebben beloond met een kookworkshop voor 2 personen. Van harte gefeliciteerd voor de winnaars!

De winnende recepten:

Van Jeanine: Cheesecake met Framboos

cheesecake met framboos

Gebruikte ingrediënten:

170 gram de Rit Korenkoeken
80 gram roomboter
200 gram roomkaas naturel
350 ml slagroom
100 gram kristalsuiker (of 50 ml kristalsuiker + 10 druppels Avanz Stevia)
sap van 1 citroen
2 blaadjes gelatine
200 gram (diepvries) frambozen

Bereidingswijze:

Vermaal de koeken met behulp van een keukenmachine of aardappelstamper. Smelt de boter en roer de koekjes erdoor. Druk dit mengsel in een met bakpapier beklede vorm, druk dit goed aan met een glas of bolle kant van een grote lepel. Zet in de koelkast.
Week de gelatine 5 min in koud water. Klop de roomkaas met suiker (of eventueel de Stevia) romig en glad. Pers de citroen en doe het sap in een steelpan. Verwarm de sap en los onder voortdurend roeren de uitgeknepen gelatine blaadjes er in op. Laat tot lauwwarm afkoelen. Klop de slagroom stijf. Meng de citroensap door de roomkaas en schep daarna de slagroom erdoor. Bestrijk de bodem met het romige mengsel.
Leg de frambozen in een cirkel op het midden van de taart en maak met een stokje swirls op het gedeelte van de taart waar geen frambozen zijn. Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Van Laura: Italiaanse chocolade truffels

chocolade-truffels

Gebruikte ingrediënten:

175 gram De Rit 90% Cacoa extra pure chocolade
2 eetlepels amaretto
20 gram ongezouten boter
50 gram suiker
50 gram gemalen amandelen
50 gram De Rit geraspte melk chocolade

Bereidingswijze:

Smelt de De Rit 90% extra pure chocolade met de amaretto au bain marie, roer totdat het goed gemengd is. Voeg de boter toe en blijf roeren totdat het boter ook gesmolten is. Roer vervolgens de suiker en amandelen erdoor. Laat het mengsel op een koele plaats staan totdat het stevig genoeg is om er 24 balletjes van te maken. Doe de De Rit geraspte melk chocolade op een bord en rol de balletjes erdoor.
Zet de truffels voor 1 uur in de koelkast. Eet smakelijk!

Van Willemijn: Muffins met caramelwafels

stroopwafels

Gebruikte ingrediënten:

Pak muffinmix van De Rit
Drie caramelwafels van De Rit
50 gram fudge
125 gram biologische roomboter
3 eieren

Bereidingswijze:

Zet de muffinvormpjes in een muffinblik.
Klop de boter zacht en romig voeg de muffinmix toe en roer goed door.
Klop de eieren los in een schaaltje en roer dat door het beslag.
Snijd de fudge en caramelwafels in kleine stukjes en roer door het beslag.
Schep het beslag in de muffinvormpjes en bestrooi met wat achtergehouden stukjes caramelwafel.

Bak de muffins gaar in 25 minuten in het midden van de oven op 175 graden.

Van Tjitske: Biologisch Noten-Rozijnen-ChocoTaartje

Gebruikte ingrediënten:

1 pak de Rit Appeltaart Mix
175 ml kokosolie
1 biologisch ei
100 g amandelspijs
2 el custardpoeder
200 gram biologische studentenhaver

Bereidingswijze:

8006264-dessert--chocolade-noten-cake-met-bessen-jam-aardbeien-en-verse-muntVerwarm de oven voor op 180˚ C.
Roer de kokosolie zacht en meng de mix voor appeltaart er doorheen, voeg tijdens het mengen 2/3 van het losgeklopte ei toe.
Kneed alles met een schone, koele hand tot een compacte deegbal of gebruik een mixer met kneedhaken.
Vet een springvorm van 24 cm in met wat kokosolie en druk het deeg tot hoog aan de rand in de vorm, rol het eventueel eerst uit met een deegroller of lege fles.
Een noten-rozijnentaart met choco topping gemaakt van de Rit Appeltaart Mix.
Verkruimel de amandelspijs over de deegbodem.
Meng in een schone kom de noten en rozijnen, custardpoeder, door elkaar.
Schep dit mengsel in de taartvorm. Vouw de rand van het deeg een beetje naar binnen.
Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ± 1 uur goudbruin en gaar.
Als de taart bijna helemaal afgekoeld is wordt hij bestrooid met kleine mini brokjes de Rit chocolade puur met hazelnoot!

Van Jan: 90% pure chocoladetaart

chocotaart-min-spie

Gebruikte ingrediënten:

300 gram de Rit 90% pure choclade
300 gram rietsuiker
200 gram roomboter
6 vrije uitloop eieren
4 eetlepels bloem
1 vanille stokje

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 140 graden. Smelt de chocolade met de boter au bain marie. Splits de eierdooiers en het eiwit. Klop de eidooiers los met de suiker. Klop de eiwitten stijf. Voeg het chocolade botermengsel bij de eidooiers, daarna de merg van het vanille stokje, de bloem en als laatste de geklopte eiwitten toe en spatel dit rustig om zodat er een gladde maasa ontstaat. Doe de massa over in een beboterde taartvorm van ca. 26 cm en bak de taart in 50 minuten op 140 graden.

Van I. Wouters: Biologische notenpaté met Shiitake

Kruidige-Notenpaté-300x300

Gebruikte ingrediënten:

1 winterwortel
1 ui
2 tenen knoflook
een pot van 250 gram Shiitake van De Rit
2 eetlepels olijfolie
110 gram walnoten naturel van De Rit
100 gram amandelen van De Rit
1 theelepel nootmuskaat
wat verse fijngehakte bieslook
2 eieren
zout en peper

Bereidingswijze:

Maak de winterwortel schoon en rasp hem heel fijn.
Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn.
Laat de Shiitake uitlekken snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui met de wortel en knoflook op een laag vuurtje.
Schep de stukjes Shiitake er doorheen en laat het nog ongeveer 5 minuten op een matig vuur meebakken. Hak de walnoten en de amandelen heel fijn en schep deze samen met nootmuskaat, fijngehakte bieslook en de geklutste eieren door het mengsel in de pan. Breng het op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en bak de paté op laag vuur met een vlammenverdeler nog ongeveer 20 minuten. Doe de paté in een pot met deksel.

Lekker op de boterham, op stokbrood of een toastje.

Van Jasmijn: Banana choco

rozijnenbrood-219x139

Gebruikte ingrediënten:

Chocoladepasta van de rit, amandelschaafsel, bananen en rozijnenbrood en hagelslag van de rit.

Bereidingswijze:

Je smeert het rozijnenbrood in met chocoladepasta en doet er plakjes banaan op en wat amandelschaafsel.dit allen tezamen even in de tostigrill en iedereen is er gek op.nadien de tosti versieren met hagelslag van de rit om het speciaal af te maken.

Van Marcia: Chocoladestew

stew-met-RIT1

Gebruikte ingrediënten:

Benodigdheden voor vier personen:

De Rit, Extra puur 90% Cacao
600 gram mager rundvlees
200 ml rode wijn
150 gram boter
3 teentjes knoflook
2 grote gepelde uien
1 winterwortel
2 eetlepels allesbinder
200 gram diepvriesdoperwten
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Snijd het rundvlees in reepjes en kruid het met peper en zout. Verhit de boter en bak het vlees aan. Pers de knoflook er boven uit en voeg de in ringen gesneden uien toe. Voeg De Rit, Extra puur 90% Cacao en rode wijn toe, breng het geheel aan de kook. De winterwortel in stukjes snijden en erbij doen. De stew met de deksel op de pan zo lang laten sudderen tot het vlees gaar is (twee á drie uur). Eventueel halverwege nog wat water toevoegen, het vlees moet “onder” blijven staan. Voeg dan de doperwten bij het vlees en de uien en laat het geheel nog even koken tot de doperwten gaar zijn. Strooi de allesbinder in de saus. Flink doorroeren.

Serveer de chocoladestew met rijst en komkommersalade.

Van C.vd Sluis: Salade van bladspinzie, feta en pecannoten

IMG_33981

Gebruikte ingrediënten:

300 gr jonge bladspinazie.
1 courgette in plakjes
3 paprika’s (groen,rood,geel)in reepjes
100gr fetakaas
100 gr pecannoten (De Rit)
pepermix citrus-knoflook
olijfolie (enkele eetl)
honing, (een theel)
vlierbessenkruidenzaijn (scheutje)
vijgendadelazijn. (enkele druppels)

Bereidingswijze:

Was en droog de spinazieblaadjes.
Grill de groente in wat olijfolie,en laat afkoelen tot lauwwarm
Brokkel de fetakaas in kleine stukjes
Schep bovenstaande voorzichtig door elkaar.
Maak een dressing van olijfolie, theel honing en vlierbessenkruidenazijn en evt wat kruiden naar eigen smaak.
Rooster de pecannoten enkele minuten in een koekenpan en laat afkoelen.
Sprenkel de vijgendadelazijn over de salade en verdeel als laatste de pecannoten erover.
Serveer een knapperig bruin broodje met roomboter erbij.
Eet smakelijk.

Van Peter: appelkruimeltaart

eigenfotokruimelactie11

Gebruikte ingrediënten:

1 x de rit kruimeltaart mix
150 gram boter
3 appels (goudreinetten)
2 eetlepels suiker
kaneel

Bereidingswijze:

Maak de mix klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. verdeel de suiker en de kaneel over de appels. Vet de taartvorm in en verdeel een 2/3 van het deeg over de bodem van de taartvorm. Verdeel de appels over het deeg en vervolgens het restant van het deeg over de appels.Na ongeveer 70 minuten heb je een heerlijke appelkruimeltaart. Ook lekker als toetje met een bolletje vanilleijs.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Als je doorgaat met het gebruiken van de site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

ACCEPTEREN

Info over cookies
Privacybeleid