Win een kookworkshop voor 2

Stuur ons jouw lekkerste recept, met daarin een ingrediënt van De Rit.


Hieronder alle inzendingen
van de actie
‘Win een kookworkshop voor 2’

 

    17 recepten

  1. C.vd Sluis stuurde het volgende:

    Was en droog de spinazieblaadjes.
    Grill de groente in wat olijfolie,en laat afkoelen tot lauwwarm
    Brokkel de fetakaas in kleine stukjes
    Schep bovenstaande voorzichtig door elkaar.
    Maak een dressing van olijfolie, theel honing en vlierbessenkruidenazijn en evt wat kruiden naar eigen smaak.
    Rooster de pecannoten enkele minuten in een koekenpan en laat afkoelen.
    Sprenkel de vijgendadelazijn over de salade en verdeel als laatste de pecannoten erover.
    Serveer een knapperig bruin broodje met roomboter erbij.
    Eet smakelijk.

  2. Marcia Keer stuurde het volgende:

    Snijd het rundvlees in reepjes en kruid het met peper en zout. Verhit de boter en bak het vlees aan. Pers de knoflook er boven uit en voeg de in ringen gesneden uien toe. Voeg De Rit, Extra puur 90% Cacao en rode wijn toe, breng het geheel aan de kook. De winterwortel in stukjes snijden en erbij doen. De stew met de deksel op de pan zo lang laten sudderen tot het vlees gaar is (twee á drie uur). Eventueel halverwege nog wat water toevoegen, het vlees moet “onder” blijven staan. Voeg dan de doperwten bij het vlees en de uien en laat het geheel nog even koken tot de doperwten gaar zijn. Strooi de allesbinder in de saus. Flink doorroeren.

    Serveer de chocoladestew met rijst en komkommersalade.

  3. Jeanine stuurde het volgende:

    Vermaal de koeken met behulp van een keukenmachine of aardappelstamper. Smelt de boter en roer de koekjes erdoor. Druk dit mengsel in een met bakpapier beklede vorm, druk dit goed aan met een glas of bolle kant van een grote lepel. Zet in de koelkast.
    Week de gelatine 5 min in koud water. Klop de roomkaas met suiker (of eventueel de Stevia) romig en glad. Pers de citroen en doe het sap in een steelpan. Verwarm de sap en los onder voortdurend roeren de uitgeknepen gelatine blaadjes er in op. Laat tot lauwwarm afkoelen. Klop de slagroom stijf. Meng de citroensap door de roomkaas en schep daarna de slagroom erdoor. Bestrijk de bodem met het romige mengsel.
    Leg de frambozen in een cirkel op het midden van de taart en maak met een stokje swirls op het gedeelte van de taart waar geen frambozen zijn. Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. Laura Hofman stuurde het volgende:

    Smelt de De Rit 90% extra pure chocolade met de amaretto au bain marie, roer totdat het goed gemengd is. Voeg de boter toe en blijf roeren totdat het boter ook gesmolten is. Roer vervolgens de suiker en amandelen erdoor. Laat het mengsel op een koele plaats staan totdat het stevig genoeg is om er 24 balletjes van te maken. Doe de De Rit geraspte melk chocolade op een bord en rol de balletjes erdoor.
    Zet de truffels voor 1 uur in de koelkast. Eet smakelijk!

  5. Jeanine stuurde het volgende:

    Kook de eieren zodat de dooier net niet meer zacht is.
    Snij de witlof door de helft (van boven naar onder)en snij de harde kernen eruit. Snij de witlof in dunne reepjes, was de witlof en laat hem uitlekken op een vergiet.
    Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout (Herbamare) en een snufje peper uit de molen.
    Was en halveer de honing tomaatjes en de snij de appel in kleine blokjes. Houd een paar tomaatjes apart voor de garnering. Pel de eieren en snijd in grove stukken. Schep de tomaatjes en appelstukjes door de witlof. Schenk de dressing erover en garneer met blokjes kaas, eieren, tomaatjes en maak het af door er de Rit cashewnoten over te strooien!

  6. tonny stuurde het volgende:

    Vul de RIt kaashartjes telkens twee met naar keuze kruidenboter/kaas en of vijgen dadels
    Zet op de schaal een amusebakje met kruidenkaas/boter waarin de ERit kaasstengels gedoopt kunnen worden.
    Vul telkens twee stroopwafels met vijgen/ en of kruidenkaas/kruidenboter/
    EN feestje vieren maar

  7. Jasmijn ter maat stuurde het volgende:

    Je smeert het rozijnenbrood in met chocoladepasta en doet er plakjes banaan op en wat amandelschaafsel.dit allen tezamen even in de tostigrill en iedereen is er gek op.nadien de tosti versieren met hagelslag van de rit om het speciaal af te maken.

  8. Maril stuurde het volgende:

    Snij een paar plakken oud geworden koek (vol rogge honing koek van de Rit)
    maak ze warm in het tostie-ijzer
    besmeer met een beetje boter
    besmeer met appelstroop
    Het is een heerlijk gebakje!

  9. Willemijn Woldman stuurde het volgende:

    Zet de muffinvormpjes in een muffinblik.
    Klop de boter zacht en romig voeg de muffinmix toe en roer goed door.
    Klop de eieren los in een schaaltje en roer dat door het beslag.
    Snijd de fudge en caramelwafels in kleine stukjes en roer door het beslag.
    Schep het beslag in de muffinvormpjes en bestrooi met wat achtergehouden stukjes caramelwafel.

    Bak de muffins gaar in 25 minuten in het midden van de oven op 175 graden.

  10. Fred Backhaus stuurde het volgende:

    Tofu/tahu in blokjes snijden en met wat tamari mengen.
    Water met ketchup en gembersiroop en wat zout laten koken, afbinden met aangelengd aardappelmeel tot een vloeibare saus ontstaat,, van het vuur afhalen.
    Paprika, ananas en bosui in stukjes snijden( apart houden )
    Gemberbolletjes in kleine plakjes snijden, knoflook pellen en door de knijper heen drukken, verse gember zo fijn mogelijk hakken.

    Olie in koekenpan/wadjan verhitten, de verse gember even aanfruiten, dan de bosui meebakken, gevolgd door de paprika en de tahu/tofu.
    Een minuut of 3 roerbakken, dan de knoflook en de gesneden gemberbolletjes even meebakken.
    Nu de gemaakte saus toevoegen en even laten doorkoken.
    Als laatste de ananas erbij tot deze ook goed warm is.
    Op smaak maken met tamari, zout en zwarte peper.

  11. Tjitske stuurde het volgende:

    Verwarm de oven voor op 180˚ C.
    Roer de kokosolie zacht en meng de mix voor appeltaart er doorheen, voeg tijdens het mengen 2/3 van het losgeklopte ei toe.
    Kneed alles met een schone, koele hand tot een compacte deegbal of gebruik een mixer met kneedhaken.
    Vet een springvorm van 24 cm in met wat kokosolie en druk het deeg tot hoog aan de rand in de vorm, rol het eventueel eerst uit met een deegroller of lege fles.
    Een noten-rozijnentaart met choco topping gemaakt van de Rit Appeltaart Mix.
    Verkruimel de amandelspijs over de deegbodem.
    Meng in een schone kom de noten en rozijnen, custardpoeder, door elkaar.
    Schep dit mengsel in de taartvorm. Vouw de rand van het deeg een beetje naar binnen.
    Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ± 1 uur goudbruin en gaar.
    Als de taart bijna helemaal afgekoeld is wordt hij bestrooid met kleine mini brokjes de Rit chocolade puur met hazelnoot!

  12. I. Wouters stuurde het volgende:

    Maak de winterwortel schoon en rasp hem heel fijn.
    Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn.
    Laat de Shiitake uitlekken snijd ze in stukjes.
    Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui met de wortel en knoflook op een laag vuurtje.
    Schep de stukjes Shiitake er doorheen en laat het nog ongeveer 5 minuten op een matig vuur meebakken. Hak de walnoten en de amandelen heel fijn en schep deze samen met nootmuskaat, fijngehakte bieslook en de geklutste eieren door het mengsel in de pan. Breng het op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en bak de paté op laag vuur met een vlammenverdeler nog ongeveer 20 minuten. Doe de paté in een pot met deksel.

    Lekker op de boterham, op stokbrood of een toastje.

  13. I. Wouters stuurde het volgende:

    Was de gierst, zet hem op met ruim water en doe bouillonpoeder en mierikswortel erbij.
    Kook de gierst in ongeveer 20 minuten heel gaar en smeuïg, zodat deze plakkerig genoeg is om er balletjes van te vormen.
    Meng intussen de ingrediënten van de saus.
    Snijd wortel en courgette in repen en stoom deze gaar.
    Leg op een snijplank een heel Noriblad met de glimmende kant naar beneden.
    Gebruik eventueel een sushimatje.
    Schep een bolletje gierst uit de pan en verdeel dit in een laag van 1 ½ cm het midden over het Noriblad. Houd ongeveer 3 centimeter vrij bovenaan het blad.
    Leg in het midden van de gierst wat van de reepjes wortel en groene groenten.
    Maak de bovenrand van het Noriblad vochtig met behulp van je vingers die je in wat water doopt.
    Rol voorzichtig het Noriblad over de gierstmassa.
    Houd de ingrediënten met je vingers op zijn plaats en druk het einde goed tegen de onderkant van het vochtig gemaakte stuk.
    Het eindstuk zit nu aan de onderkant en tijdens het afkoelen plakt het nog steviger vast.
    Maak zo ook de andere rollen.
    Laat de rollen afkoelen en snijd ze dan pas met een heel scherp mes in stukken van 3 cm breed.
    Leg ze op een bord en serveer ze met de saus.

  14. Selma Baysal stuurde het volgende:

    Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een kom. Meng in een kommetje de olie, melk, suiker en vanille.
    Meng de natte en de droge ingrediënten met elkaar.
    Dan de kokos er door.
    Mango erbij en in een ingevette cakevorm, 25 a 30 minuten op 180 graden.
    ( ik heb er drie kleine vormpjes meegevuld ).

  15. Jan de Bruin stuurde het volgende:

    Verwarm de oven voor op 140 graden. Smelt de chocolade met de boter au bain marie. Splits de eierdooiers en het eiwit. Klop de eidooiers los met de suiker. Klop de eiwitten stijf. Voeg het chocolade botermengsel bij de eidooiers, daarna de merg van het vanille stokje, de bloem en als laatste de geklopte eiwitten toe en spatel dit rustig om zodat er een gladde maasa ontstaat. Doe de massa over in een beboterde taartvorm van ca. 26 cm en bak de taart in 50 minuten op 140 graden.

  16. Peter stuurde het volgende:

    Maak de mix klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. verdeel de suiker en de kaneel over de appels. Vet de taartvorm in en verdeel een 2/3 van het deeg over de bodem van de taartvorm. Verdeel de appels over het deeg en vervolgens het restant van het deeg over de appels.Na ongeveer 70 minuten heb je een heerlijke appelkruimeltaart. Ook lekker als toetje met een bolletje vanilleijs.

  17. ineke stuurde het volgende:

    Maak de quiche klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak de spekjes op een laag vuur voor ongeveer 5 minuten. Snijd de uien in ringen en voeg deze toe aan de spekjes. Laat dit alles nog ongeveer 5 minuten bakken. Men de creme fraiche met de 2 eieren, klop dit goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Verdeel het quichedeeg over de bodem van de quichevorm. Verdeel over het deeg de spekjes en uien en giet hier het creme fraiche mengsel overheen. Als laatste de kaas erover verdelen. Na ongeveer 45 minuten bakken heb je een heerlijke quiche. Heel lekker met een verse groene salade.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Als je doorgaat met het gebruiken van de site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

ACCEPTEREN

Info over cookies
Privacybeleid