Tutti Frutti taart

  • Wel de tutti frutti in heet water gedurende 1 uur. Verwarm de oven voor op 180˚ C.
  • Roer de boter zacht en meng de mix voor appeltaart er doorheen, voeg tijdens het mengen 2/3 van het losgeklopte ei toe.
  • Kneed alles met een schone, koele hand tot een compacte deegbal of gebruik een mixer met kneedhaken.
  • Vet een springvorm van 24 cm in met wat gesmolten boter en druk het deeg tot hoog aan de rand in de vorm, rol het eventueel eerst uit met een deegroller of lege fles.
  • Verkruimel de amandelspijs over de deegbodem. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
  • Meng in een schone kom de goed uitgelekte tutti frutti, custardpoeder, sinaasappelrasp en amandelen door elkaar.
  • Schep het tutti fruttimengsel in de taartvorm. Vouw de rand van het deeg een beetje naar binnen.
  • Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ± 1 uur goudbruin en gaar.
  • Besprenkel de taart halverwege de baktijd met het sap van de sinaasappel.