Pizza met verse kruiden

  • Doe 350 g pizzamix in een grote beslagkom, maak een kuiltje in het midden en schenk hier het lauwwarme water en de olijfolie in. Roer van het midden uit steeds meer bloem door het vocht, blijf roeren tot alles is vermengd. Kneed dan alles tot een soepel deeg. Dit kan zowel met de hand als met een mixer met kneedhaken of een keukenmachine.
  • Laat het deeg onder een vochtige doek 15 – 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Roer de tomatenpuree los met 2 eetlepels water, de oregano en wat versgemalen peper. Snijd de tomaat in plakken.
  • Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven glad werkvlak. Om ronde pizza’s te maken, maak je eerst 2 bollen van het deeg en rol je deze vervolgens uit of maak een deegplak zo groot als de bakplaat.
  • Besmeer de pizzabodem eerst met het tomatenpuree mengsel, meng de geraspte kaas door de roomkaas en verdeel dit er over. Leg hier dan de in plakken gesneden tomaat op. Bak de pizza in het midden van de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Strooi de fijngehakte verse kruiden over de hete pizza en bestrooi tenslotte met nog wat versgemalen peper en wat olijfolie. Serveer de pizza’s direct.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Als je doorgaat met het gebruiken van de site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

ACCEPTEREN

Info over cookies
Privacybeleid