Pizza met parmaham

  • Doe 350 g pizzamix in een grote beslagkom, maak een kuiltje in het midden en schenk hier het lauwwarme water en de olijfolie in. Roer van het midden uit steeds meer bloem door het vocht, blijf roeren tot alles is vermengd. Kneed dat alles tot een soepel deeg. Dit kan zowel met de hand als met een mixer met kneedhaken of een keukenmachine.
  • Laat het deeg onder een vochtige doek 15 – 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Roer de tomatenpuree los met 2 eetlepels water, de oregano en wat versgemalen peper. Snijd de tomaat in plakken.
  • Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven glad werkvlak. Om ronde pizza’s te maken, maak je eerst 2 bollen van het deeg en rol je deze vervolgens uit of maak een deegplak zo groot als de bakplaat. Snijd de tomaat in plakjes.
  • Besmeer de pizzabodem eerst met het tomatenpuree mengsel, verdeel dan de kaas er over en leg hier de tomatenplakjes op.  Bak de pizza in het midden van de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Verdeel dan direct de Parmaham en verse kruiden over de hete pizza en bestrooi tenslotte met nog wat versgemalen peper.