Courgette taart

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Doe de inhoud van de 1 zakje hartige taartmix in een grote beslagkom, voeg het water, de zachte boter en één ei toe en kneed het met een mixer met kneedhaken of met een keukenmachine tot een soepel deeg. Laat dit afgedekt ± 30 minuten rusten.
  • Kook ondertussen de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking.
    Snijd de courgette in lange plakken. Gril de courgetteplakken 5 minuten in de olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snipper de uit en bak de ui en geperste knoflook glazig in de resterende olie.
  • Kluts de eieren en meng ze met fijngehakte spinazie, de stukjes feta, Parmezaanse kaas, fijngesneden munt,  fijngehakte chilipeper, citroenrasp, yoghurt en de room. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Vet de quichevorm in met wat boter, bekleed de vorm met het deeg en druk het goed aan langs de randen.
  • Verdeel de gekookte bulgur over de bodem, leg daarop de plakjes courgette (bewaar en paar plakjes voor de topping), schep het spinaziemengsel op de courgette en leg als laatste de courgetteplakjes erop.
  • Bak de taart  in het midden van de oven +/- 40-45 minuten op 180°C goudbruin en gaar.  Heerlijk met een tomatensalade.