Chocolade cake met frambozen

  • Smelt de boter op een heel laag vuur, laat het niet té warm worden en voeg al vrij snel de chocopasta toe zodat het goed mengt met de boter.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Splits de eieren, zorg dat er absoluut geen eigeel bij het wit komt! Klop de eiwitten stijf in een goed ontvette schaal. Klop de eidooiers romig en luchtig in een tweede schaal en voeg de cakemix toe, blijf kloppen tot een gladde massa ontstaat. Spatel dan de pasta/botercrème er door en tenslotte de stijfgeklopte eiwitten.
  • Vet een bakvorm ø 22 -24 cm in met wat boter, klop er 1 eetlepel bloem in rond en klop dan het overtollige er uit. Vul de vorm met het beslag, schep in het midden de 2 eetlepels viervruchtenjam en en bak de cake in ± 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bijna gaar. De binnenkant blijft iets smeuïg. Haal de cake uit de bakvorm, laat deze goed afkoelen en serveer met frambozen, bosbessen en wat verse mint. Of ander fruit uit het seizoen!
  • Ook lekker om een deel van het fruit door het beslag te roeren voordat je de cake bakt.