Appeltaart met
abrikozen jam

  • Verwarm de oven voor op 180˚ C.
  • Roer de boter zacht en meng de mix voor appeltaart er doorheen, voeg tijdens het mengen 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed alles met een schone, koele hand tot een compacte deegbal of gebruik een mixer met kneedhaken.
  • Vet een springvorm van 24 cm in met wat gesmolten boter en druk 2/3 van het deeg tot hoog aan de rand in de vorm, rol het eventueel eerst uit met een deegroller of lege fles.  Maak van de rest van het deeg dunne rolletjes en druk deze plat.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng er de rozijnen, kaneel, abrikozenjam en citroensap door.
  • Schep het appelmengsel in de taartvorm en leg de stroken deeg kruislings over de appels en bestrijk ze met de rest van het ei.
  • Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ± 60-75 min. goudbruin en gaar.