Appel bramen crumble

  • Snijd de koude harde boter in hele kleine blokjes, doe de kruimeltaartmix in een grote deegkom samen met de boterblokjes. Kneed het deeg door met koele handen langs elkaar te wrijven of met de mixer met kneedhaken snel tot een kruimig deeg. Laat het 10 minuten op een koele plaats rusten.
  • Maak het fruit schoon, snijd de appels in kleine stukjes en doe de bramen met de appel in een schaal, rasp een ½  eetlepel van de schil en voeg dit samen met 1 eetlepel citroensap en de honing toe aan het fruitmengsel. Schep alles goed om.
  • Warm de oven voor op 175˚C.
  • Vet een bakvorm ø 24 cm in met boter, verdeel 2/3 van het kruimeldeeg over de bakvorm, schep het fruit er in en bedek het fruit met de rest van het kruimeldeeg.
  • Bak de appel/bramen crumble in het midden van de voorverwarmde oven in  ± 50 minuten goudbruin en gaar.
  • Je kunt het fruit eindeloos variëren zolang je maar fruit uit het seizoen neemt.